Filmnyheter

Jesus grav funnen av stjärnregissör?

Regissören James Cameron (Titanic, Terminator) påstår sig ha funnit Jesus grav.

Kanadensaren Cameron har gjort en ny dokumentär som kommer att visas på Discovery om detta. The Lost Tomb of Jesus heter dokumentären. Dokumentären är kontroversiell för att den framhåller teorin att Jesus inte återuppstod.

I ett pressmeddelande skriver man:

scientific evidence, including DNA analysis conducted at one of the world’s foremost molecular genetics laboratories, as well as studies by leading scholars, suggests a 2,000-year-old Jerusalem tomb could have once held the remains of Jesus of Nazareth and his family. The findings also suggest that Jesus and Mary Magdalene might have produced a son named Judah

På en presskonferens i New York idag kommer Cameron presentera bevisen och den nya dokumentären.

Kritiker menar att Cameron blivit lurad av förfalskare.

[tags]jesus, james cameron, film, religion, dokumentär[/tags] intressant aftonbladet

14 Kommentarer

 1. Moris

  James Cameron kan dra åt helvte, jävla sionister som försöker förstöra kristendommen lögnare

 2. Chris

  Moris din åsna.
  om det nu visar sig vara sant eller om du inte tror att kristendomen klarar att bli satt på prov så får du väl konvertera till något annat.
  Du kan ju börja med att läsa Sagan om Ringen-triologin, den känns ju i alla fall minst lika verklighetstrogen som Bibeln.

 3. Robban

  Lite onyanserat här tydligen. Camerons “upptäckt” är inte direkt någon nyhet. Den grav han hänvisar till har diskuterats tidigare. Då sågades hela teorin av vetenskapsmän med tanke på att de namn som finns på gravplatsens fynd är bland de vanligaste namnen i trakten. Dessutom hänvisar man ju även till ett annat fynd, dvs en kista som har sagts vara Jesu brors. Den har ju redan visat sig vara en förfalskning. Med andra ord inte så trovärdigt.

  När det gäller Sagan om Ringen och Bibeln så är Sagan om Ringen en modern saga. Bibeln däremot och speciellt Nya Testamentet är vetenskapligt bevisat den bäst bevarade skriften från forntiden. Den har ca 5000 dokument som styrker dess auktoritet. Jämför med tex Julius Caesars skrifter som har ca 10 dokument bevarade.

 4. TheMan

  Ja bibeln är egentligen en historiebok med enbart fakta i.
  Som tex när Jesus går på vatten, trollar fram en massa skit och återuppstår mm.
  Robban ditt jävla mysmongo

 5. jajustdetja

  Så för att bibeln är äkta måste det stå sanning i den? ha!

 6. Beppe

  Hur fan kan du påstå att bibeln är bevisad? Det finns inga bevis överhuvudtaget för att Jesus ens funnits. Det är bara något kristna forskare har sagt som en teori att en religion mycket väl kan bygga på en man som funnits och bla bla, men det finns inga vetenskapliga bevis på att han funnits. Kolla denna länken, ganska intressant läsning.

  http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,757056,00.html

  Tänk på alla de delar som inte fick plats i din Bibel, för att de inte beskrev Jesus på “rätt” sätt, eller helt enkelt var raka motsatsen till de andra evangelierna. Fram till 300 talet var kristendomen kluven mellan de som menade att jesus var guds son och de som menade att han var en vanlig männsika med ett fint budskap, ungefär som buddha från början.

 7. Moris

  ni alla kan dra åt helvete jesus fannas det sanningen som ingen kan tvivla om det, men om du tror på han inte tror upp till dig. Beppe sluta snacka skit gå läs först sen kom och snacka och det som står på aftonbladet e bara skit lögner tro inte på allt du läser i tidningarna för det mycket skit lögner de skriver och förfataren som skev det e säkert bög eller nån som hatar relgionen.

 8. kkk

  bevis finns om bibeln auktoritet och sanning ..
  du som inte tror pröva o säg att jesus är herr i fem minuter sen kan du komma me dina kommentarer 🙂

 9. kkk

  jesus är herre puss på er

 10. ilona

  såklart det är jesus grav. Det är hur logiskt som helst,
  varför skulle det inte kunna vara det. Detta är i alla fall mer troligt än att jesus skulle ha stigit till himlen. Mycket möjligt att jesus från början begravdes i hela trefaldighetskyrkan. Men inte alls omöjligt att hans familj fört honom därifrån i mörkrets skydd. Och gett honom en grav med de sina.
  Tyvärr kommer detta aldrig erkännas då hela kristendomen står och faller med detta. Självklart kommer det nekas in i det sista. Tyvärr….

 11. Hamlet

  Shit vilket trams. Who gives a fuck about this anyway? Antingen är han begravd, eller så är han inte begravd. Min mormor blev kremerad. Min granne försvann till havs. Jag kan inte bevisa vart någon av dom tog vägen! Och det var ändå alldeles nyss! Ingen kan väl på allvar tro att det skulle dyka upp några 2000 år gamla bevis som håller i rätten…?

 12. San

  Jag säger bara: Den heliga tre enigheten. Fadern sonen och den helige ande, det är ju känt att man hängav sig åt gudinnedyrkan innan kristendomen, Den helige ande som alla talar om, skulle inte det kunna vara Maria Magdalena, Fadern Jesus och sonen deras avkomma? En inte helt orimlig tanke enligt mig.

 13. Zuupah

  Men OM graven verkligen existerar, finner jag det synnerligen intressant.

  Jag ställer bara EN fråga,
  Varför skulle det INTE kunna vara möjligt att Jesus anhöriga förde bort Jesus i hemlighet och begravde honom i en familjegrav?

  Genom att sedan påstå att Jesus uppstått, har de ju verkligen nått sitt syfte, att göra Jesus odödlig.

  En annan sak.
  På den tiden, 2000 år sedan. Att vara man, jude och ogift och inte skaffa familj…. Strider inte detta mot Judendomens?
  Det vore MER OSANNOLIKT i mina ögon att Jesus INTE hade en fru….

 14. morgan

  James Cameron har helt rätt Jesus var en djävla hyklare dåtidens jo labero

Lämna ett svar