Filmnyheter

Kirsten Dunst i Stockholm

Kirsten Dunst
Gänget bakom Spider-man 3 är i Stockholm inför biopremiären av filmen. Presskonferensen med Kirsten Dunst, regissören Sam Raimi och James Franco som nyss avslutats var välbesökt med press från hela Norden.

Tobey Maguire närvarade inte på den svenska delen av världsturnén som började i Tokyo. På plats på Grand Hotel fanns dock några av Spider-Mans andra stjärnor. Främst då givetvis Kirsten Dunst.

Hon har viss svensk bakgrund i släkten då hennes mamma ursprungligen kommer från Sverige. Men Dunst har aldrig varit i Sverige tidigare.

– Vi kom precis hit så jag har knappt hunnit få en uppfattning än, sa hon innan hon nämnde köttbullar och lingon för att visa att hon visste lite om landet.

Dunst spelar Mary Jane Watson eller MJ som hon själv kallar henne under presskonferensen. Hennes karriär inleddes redan som barn i Woody Allens New York Stories. Andra filmen i karriären blev hennes stora genombrott. Hon medverkade då i succén En vampyrs bekännelse.

Merparten av frågorna landade av naturliga skäl på hennes bord även om regissören Sam Raimi också verkade trivas i strålkastarljuset.

James Franco som spelar Harry Osborn i Spider-man 3 regisserar själv film. Han hade bara lovord åt Sam Raimi som regisserat alla tre Spider-man filmerna.

– Det som är hans främsta tillgång är att han håller sig lugn. Själv har jag lättare att tappa kylan.

Stämningen är god under presskonferensen. När Dunst tex ska svara på en fråga om vem hon föredrar av Peter och Harry så får Raimi hålla för öronen på James Franco som spelar Harry.

Vilken superhjältekraft skulle de själva vilja besitta frågade en kvinnlig journalist. James Franco dröjde inte på svaret:

– Jag har röntgensyn just nu.

Kirsten Dunst och Sam Raimi fick tänka lite längre men kom till slut fram till att de båda ville kunna rädda miljön tillsammans.

Vad var svåraste scenen under inspelningen?

– Det var första inspelningsdagen och klockan var 6 på morgonen. Jag skulle gå ner för trappor och samtidigt mima i ett musikalnummer, säger Kirsten Dunst.

Spider-man 3 har biopremiär över hela landet den 4 maj.

[tags]film, kirsten dunst, stockholm, spider-man 3[/tags] IMDb intressant.se

Lämna ett svar