Filmnyheter

Min lilla syster med Amy Diamond har tilldelats Kristallbjörnen på Berlin Filmfestival

Familjedramat Min lilla syster av regissören Sanna Lenken har tilldelats det prestigefyllda priset Kristallbjörnen på Filmfestivalen i Berlin.

– Jag är mycket lycklig! Vill dricka bubbel, dansa och krama Kristallbjörnen och juryn ihop med mina tyska kollegor som varit med och jobbat med filmen nere i Berlin, säger Sanna Lenken.

Sanna Lenken

Sanna Lenken, manusförfattare och regissör

Filmen Min lilla syster handlar om egensinniga Stella, som är på väg in i tonåren. Hon ser upp till sin storasyster Katja som lyckas med allt. Men Stellas kärlek och beundran till sin syster sätts på prov när hon förstår att Katja döljer något som kommer att förändra familjens liv om det avslöjas.

Det är ett starkt och berörande familjedrama om drömmar som gått fel, systerskap, syskonrivalitet och hur brutalt det kan vara att växa upp som ung tjej idag. Stella gestaltas av Rebecka Josephson, och Katja av Amy Deasismont (mer känd som Amy Diamond, som debuterar på vita duken).

I Berlin tävlade filmen i sektionen Generation Kplus. För några veckor sedan blev Min lilla syster även framröstad till bästa nordiska film av publiken vid Göteborgs filmfestival.

Sanna Lenken är utbildad vid Dramatiska Institutet i Stockholm, och har gjort flera prisbelönta produktioner, däribland ungdomsdramat Dubbelliv, som visades på SVT. Hennes senaste kortfilm, Äta Lunch, har visats på över 35 filmfestivaler runt om i hela världen.

Min lilla syster har svensk biopremiär den 18 september.

Lämna ett svar