Filmnyheter

Orvar och Emma kritiserar nya Filmkrönikan

Filmkrönikan
Kritiken mot nya Filmkrönikan med Helena von Zweigbergk är hård. Tittarsiffrorna har sjunkit sedan förra säsongen. Och nu kritiserar både fd programledarna Orvar Säfström och Emma Gray Munthe nya upplägget och programidén.

Förre programledaren Orvar Säfström sågar nya Filmkrönikan i en intervju i Aftonbladet:

“Det är som att titta på radio. Det blir ett litet samtal där jag som tittare inte släpps in. Jag kan inte förhålla mig till det.”

Tittarsiffrorna har sjunkit kraftigt från redan låga 225.000 vid förra säsongens premiärprogram till 125.000 för första programmet nu i höst.

Emma Gray Munthe är lika missnöjd med upplägget för nya Filmkrönikan. Hon skriver i sin blogg:

“Nya Filmkrönikan känns som ett samtal med en chef.”

Hon kritiserar själva samtalen som hon tycker är tomt som luft utan att rikta kritik mot någon av personerna som deltar i samtalen (Helena, Göran och Andrea med gäster).

Numera leds programmet av Helena von Zweigbergk och hon har ingen aning om varför tittarsiffrorna sjunker.

“Jag ville föra fram pratet i stället för att göra en film av Filmkrönikan.”

Kanske är det kärnan med problemet för Filmkrönikan. Hur får man till en intressant diskussion kring film i samband med recensionerna samtidigt som man visar mer rörliga bilder.

Vad har funkat bra då under tidigare säsonger? Dubbelrecensionerna. Två personer som ofta men inte nödvändigtvis alltid tycker lite olika om film möts i ett samtal. Något som också funkat bra är Orvars besök på platser som på olika sätt varit knutna till film. Och intervjuer med regissörer. Filmtips på TV.

Eller vad tycker du? Diskutera nya Filmkrönikan

[tags]film, filmkrönikan[/tags] Pingar: intressant

3 Kommentarer

  1. marcus

    Sanningen är att det handlar mycket om programledarna. Det måste vara “vanliga” människor som tycker om vanlig film. Där tycker jag Orvar och Emma var utmärkta. Vissa andra lägger ner enorm mängd energi på att analysera fotot, ljussättningen, undermeningen mm. Åtminstone jag är mer intresserad av en bra handling.

  2. Det känns väl lättvindigt att döma ut Helena von Zweigbergk efter ett enda program. Ge henne en säsong så får vi se vad hon går för.

  3. marcus

    Lika trist efter hösten. Orvar – kom tillbaks!

    Tycker att Helena verkar jättesympatisk och mysig… men det är tråkigt format. Inget fel på programledarna, mer på idén/formatet.

Lämna ett svar