Film

Pool

Pool - foto Max Rangner

Pool - foto Max Rangner

Franska rivieran har 270 soldagar om året men längs stränderna är det mörkt i många hjärtan. Svenske Johan hänger i Nice och försöker komma på vad han ska göra med sitt liv. Minnen av en destruktiv tonårsromans plågar honom. En dag flyttar han in hos Celeste, en avdankad filmstjärna med alkoholproblem och svår åldersångest. Johan låter sig försörjas av henne i utbyte mot sex och inser att han håller på att bli en gigolo, ungefär som vännen Kurt som ligger med Celestes make Jules – en man med ett fetischistiskt förhållande till övervakningskameror.

Se filmen Pool nu online på SF Anytime

”Du behöver inte jobba”, säger Kurt till Johan. ”Det här är franska rivieran. Här lever de unga på de gamla. Inte tvärtom. Ibland är det så uppenbart, makten i att vara ung. Och vacker, förstås. För de flesta är det bara en omöjlig dröm.”

Men trots sin skönhet, trots det vackra huset, trots kläderna och privatstränderna känner Johan en växande oro. Till skillnad från Kurt vill han inte att ungdom ska vara hans största talang. Och trots att det gör ont kan han inte sluta tänka på den han en gång älskade.

Regi: Anders Lennberg
Manus: Baserad på roman av Per Hagman, Anders Lennberg
Språk: Svenska, franska
Land: Sverige
Skådespelare: David Asavanond, Moa Garpendal, Niclas Gillis, Natasha Guyon mfl
IMDb

Svensk biopremiär: 17 april 2020
VOD: ”Pool” kostar 39 kr respektive 49 kr (SD/HD) att hyra och köp kostar 119 kr på Google och iTunes, 129 kr på Viaplay och 139 kr på SF Anytime. Filmen släpps den 15 maj på samtliga plattformar utom iTunes där den släpps på måndag 18 maj.

Lämna ett svar