Filmnyheter

Roy Andersson pantade

Roy Andersson (Sånger från andra våningen) tvingades gå till Pantbanken flera gånger under arbetet med sin nya film Du levande för att hå råd med inspelningarna.

DI har besökt Roy Andersson i studion på Östermalm inför Cannes Filmfestival. I intervjun berättar han bland annat att han tvingades gå till Pantbanken under inspelningen av Du levande. Filmen är den efterlängtade uppföljaren till Sånger från andra våningen som nu också kommer att visas i Cannes.

– Jag är lite anarkistisk och följer inte de vanliga affärsreglerna. Det får kosta vad det måste kosta. Oavsett vad budgeten säger. Som tur är har jag en fantastisk producent, som hjälper mig att få ihop pengarna jag behöver, säger Roy Andersson.

Du levande
IMDb

[tags]roy andersson, film, du levande[/tags]

  1. Lillemor Helandet

    Hej! Har nyss tittat på dig på tv. Du väckte en stor
    nyfikenhet hos mig.Fastnde vid tv.rutan av en slump, var tvungen att le för mig själv, vi har precis samma intressen. Tro nu inte att det här är någon slags friar annons, men jag vill bara tala om jag kände en sorts gemenskap, det är inte varje dag, men glad blev jag, av att människor kan vara så pass identiska. Hej-Svejs ifrån Dalarna Också fyrtiotalist.

Lämna ett svar