Filmnyheter

Ruben Östlunds Triangle of Sadness tävlar om Guldpalmen i Cannes

Triangle of Sadness av regissören Ruben Östlund. Foto: Fredrik Wenzel

Ruben Östlunds Triangle of Sadness är uttagen att tävla om den prestigefyllda Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes. Triangle of Sadness är uppföljaren till The Square, filmen som Ruben Östlund vann Guldpalmen med för fem år sedan.

– För mig kom beskedet som en stor lättnad, berättar Ruben Östlund. Jag har aldrig känt en sådan press tidigare. Triangle of Sadness är uppföljaren till en succé, den tog fem år att göra och det är en dyr film. Många distributörer har förköpt filmen, alla har hoppats på Cannes eftersom det är den bästa platsen för att få uppmärksamhet.  

När man använder Cannes som en sådan tydlig målsättning som vi gör ökar man kanske sin egen och teamets prestation men man gör sig också sårbar för det är stor chans att man misslyckas. Ingen regissör känner sig säker på att bli uttagen till Cannes. Det är det som gör Cannes till vad det är, säger Ruben Östlund.

Triangle of Sadness spelades in mitt under brinnande pandemi. Inspelningarna startade i Trollhättan och avslutades i Grekland på lyxyachten Christina Onassis i Joniska havet mellan Grekland och Italien och på ön Evia. I Triangle of Sadness ser vi bland andra Holllywoodstjärnan Woody Harrelson och internationella skådespelarna Harris Dickinson och Charlbi Dean i de bärande rollerna.

Synopsis Triangle of Sadness

Genom modellparet Carl (Harris Dickson) och Yaya (Charlbi Dean), tar filmen avstamp i modevärldens finrum, fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten (Woody Harrelson) och slutar på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.

Filmfestivalen i Cannes och premiärdatum

Filmfestivalen i Cannes äger rum mellan den 17 och 28 maj. Filmen får sin världspremiär i Cannes och förväntas få sin Sverigepremiär den 2 september.  

Woody Harrelson i en av rollerna

Ruben Östlund har samlat en internationell cast med bland andra den brittiska skådespelaren Harris Dickinson (Beach Rats, The King’s Man, The Souvenir: Part II), sydafrikanska Charlbi Dean (Spud, Black Lightning) och den trefaldigt Oscarsnominerade Woody Harrelson (Three Billboards, Zombieland, Midway) i toppen.

Rollistan omfattar också danska skådespelare – Zlatko Buric och Vicki Berlin. Svenska skådespelaren Henrik Dorsin (Solsidan) medverkar också.

Dela

Lämna ett svar