Intervjuer, Topp

Sandra Bullock: “Jag skrattar åt mig själv naken”

The Proposal Sandra Bullock

INTERVJU: Sandra Bullock berättar om nya komedin The Proposal

I The Proposal spelar Sandra Bullock en bokredaktör i New York vars liv kommer att förändras. Margarete Tate som hon heter riskerar nämligen deportering till Kanada. Det skulle innebära ett abrupt slut på den framgångsrika karriären. I all hast får hon idén som kan innebära att hon får stanna – att ingå äktenskap med sin assistent som hon behandlat illa i flera år.

The Proposal har regisserats av Anne Fletcher (27 Dresses). Sandra Bullock spelar huvudrollen i denna komedi. Hon diskuterade sin nya film på Four Seasons Hotel i Beverly Hills.

The ProposalThe Proposal har en härlig klassisk Hollywoodkänsla, som hämtad ur den gyllene eran av komedi

– Det är lustigt, manuset kändes som en film från 30- eller 40-talet – känslan av Hepburn och Tracy, eller The Philadelphia Story, när inte alla var så bekymrade över att vara söt och politiskt korrekt med allt. Man skrev bra på den tiden för komedier som råkade innehålla romantik. Personligen slutade jag göra romantiska komedier eftersom jag inte kunde tåla dessa filmer längre. Romcom var inte skojigt. Och inte romantiska. Så, för mig, hade dom inget att säga. Denna film däremot kändes annorlunda – som en stor komedi med ett landskap som också var en stor karaktär. Jag var glad att manuset var så smart.

Hur blev du inblandad?

– Till en början sa jag nej eftersom det var en romantisk komedi, jag hade ingen lust. Sen sa en person jag känner mycket väl att jag skulle läsa det och skapa mig en egen uppfattning om det. Jag läste det och blev helt upprörd, haha! Eftersom det var så välskrivet. Problemet var dock, vem kan regissera en komedi som den här? Vem kan höja ribban? Vem ska du tillsätta för de olika karaktärerna? Och de svarade, “vad säger du om Ryan Reynolds”? Jag har känt Ryan ett bra tag. Därför blev det mycket svårare att tacka nej så snart de nämnt det. Och sedan kom alla delar på plats – Anne Fletcher, regissören, hörde vilka övriga som man skulle ge roller, var de ville spela in. Jag bara såg alla bitar falla på plats och väntade tills jag det fanns ett upplägg som jag tänkte skulle göra mig glad och stolt för att bli en del av.

The ProposalDu skrev också på för en nakenscen – en komisk, men ändå en nakenscen…

– Om jag skulle göra en helt naken scen i min karriär så var det här perfekt tid att göra det. Om jag kan göra det för ett skratt, ja… Och Ryan och jag ville ha ett skratt. Vi ville att det skulle bli något som du aldrig sett förr. Vi sa, “Ok, vi måste bara göra det, men varna filmteamet, du vet, ät inte lunch eftersom det kan bli fult.” Men alla var överens. Anne Fletcher, regissören, ville ha det koreograferat på ett speciellt sätt och vi var alla med på noterna. Jag sa bara, “Snälla låt det inte hamna på YouTube. Snälla…”

Du ser fantastisk ut – behövde du banta eller träna inför rollen?

– Nej, den skojiga delen av vårt jobb är att vi får betalt för att anlita någon som får oss att träna, haha. Jag ville komma i form ändå. Och jag visste att den scenen skulle komma. Så när det närmar sig, du äter inte Krispy Kremes. Du har ett mål. Det är till hjälp när man försöker nå målet, eftersom du vet att du kommer att visas över hela bioduken och hela världen kommer dissikera dig – bokstavligen. Du vet, jag älskar min kropp. Men när du ser det så stort på en bioduk och du ser det slå mot en annan kropp, du vet, saker rör sig haha. Du vill inte ha för mycket rörelse! Pressen finns där, men dagen efter vi filmade det, så kan man äta vad man vill.

Vad tyckte du om att jobba med Anne Fletcher – Var det till hjälp att ha en regissör med en etablerad bakgrund i koreografi? Är dans och komedi på något sätt relaterat?

The Proposal– Kombinationen av vem hon är som person och vem hon är som koreograf, jag tycker det är väsentligt i komedi. Om du tänker på det, den kombinationen går tillbaka till alla deDär fanns ryka komedier från den gyllene eran. Där fanns rytm. Det var koreografi. Där fanns kvickhet, kombinerat med kamerarörelse. Du behöver det för att få till en sådan rytm i komedi, och hon har det på så många olika nivåer, med så många olika humorstilar. Hon har den gåvan. Hon är “the real thing”. Och jag är tacksam för hennes koreografiska bakgrund.

Vad får dig att skratta?

– Vad som får mig att skratta? Mig själv naken, får mig att skratta. Speciellt med den fruktansvärda ljussättning vi har hemma. Oh my god! Haha. Människor som har en bra humor och som kan skratta åt sig själv – det skrattar jag åt. Djur som gör galna saker får mig att skratta. Jag menar, nästan allt får mig att skratta. Jag är en enkel måltavla! Men jag älskar en skarp humor. Och jag gillar skruvad komedi. Jag älskar när personers hjärnor kommer på saker. När de bara säger saker och inte censurerar sig själva.

Var det skojigt att spela Margaret Tate – kvinnan som alla älskar att hata?

– Det var himmelriket. Att vara en bitch under tre månader och utan att ursäkta sig för det. Och säga – det är bara min karaktär, jag är bara kvar i karaktären. Haha. Försvinn! Ursäkta, det var min karaktär som talade. Jag älskade det. Jag menar, vi har det alla inom oss. Och när det är välskrivet, är det så skojigt att göra.

Gillar du fortfarande att göra film efter alla dess år?

– Jag gillar det nu, till och med mer nu, eftersom jag bara väljer det som det är värt att lämna hemmet för. Förstår du vad jag menar? Folk förstår inte att när du gör en film så är du borta. Jag vill inte vara borta om det inte är något mycket speciellt, något som jag inte sen vill se och tänka – jag borde ha gjort den.

The Proposal får biopremiär den 24 juni i Sverige.

[tags]film, sandra bullock, the proposal[/tags] intressant.se dn

Lämna ett svar