Filmnyheter

South Park om The Cove

I ett nytt avsnitt av South Park driver man med den uppmärksammade dokumentären The Cove som snart får svensk biopremiär.

TV-serien South Park är känd för driva med aktuella fenomen inom politik och nöjesvärlden. I kvällens avsnitt, med titeln Whale Whores, beslutar sig en av huvudkaraktärerna, Stan, för att rädda världens delfiner från mordlystna japaner. En förhandstitt avslöjar att temat är kopplingen mellan amerikanska delfinarier och japansk delfinslakt, med andra ord hämtat från den högst aktuella dokumentärfilmen The Cove som får svensk biopremiär 15 januari.

The Cove är en dokumentär om den massiva delfinslakt som pågår fördolt för omvärlden i den japanska kuststaden Taiji, bland annat som följd av sökandet efter perfekta delfiner till djurparker. Filmen har fått enormt genomslag i USA, så stort att det har gett konsekvenser på japanska myndigheters agerande i frågan. Många kändisar världen över har anslutit sig som ambassadörer till filmen, däribland Ben Stiller, Zooey Deschanel, Luc Besson och bandet Coldplay.

I Sverige sänds South Park på Comedy Central.

The Cove

[tags]film, the cove, south park[/tags]

Lämna ett svar