Filmnyheter

Svensk i storfilmen Beowulf

I Beowulf medverkar förutom Angelina Jolie, Anthony Hopkins och John Malkovich, den svenske skådespelaren Fredrik Hiller.

Hiller spelar en Frisisk ledare som bryts ner psykiskt av Beowulf (Ray Winstone). Fredrik Hiller är också aktuell som kocken Gasteaus röst i “Råttatouille” och som Drömprinsens röst i “Shrek den Tredje”.

I en tid av hjältemod, dräper den store krigaren Beowulf demonen Grendel och drar därmed på sig Grendels monstruösa – men samtidigt betagande – moders ilska. Den sammandrabbning som följer kommer att förvandla en kung till en legend.

Regissören Robert Zemeckis (“Polarexpressen”, “Cast Away”, “Forrest Gump”, “Tillbaka till framtiden”-filmerna) presenterar den klassiska Beowulf-sagan så som den aldrig någonsin berättats, baserad på ett manus av Neil Gaiman (Stardust, serieromanen “Sandman”) och Roger Avary (“Pulp Fiction”).

I titelrollen ser vi Ray Winstone och Anthony Hopkins spelar den korrupte Kung Hrothgar. Övriga roller spelas av John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman, Neil Gaiman och Fredrik Hiller. Som Grendels hämndlystna mor ser vi Angelina Jolie.

Beowulf har Sverigepremiär den 30 november.

[tags]film, beowulf, fredrik hiller[/tags]

Lämna ett svar