Filmnyheter

Tenet får biopremiär i augusti ändå

Precis som vi spekulerat om tidigare kommer Tenet få biopremiär runt om i världen tidigare än i USA. Svensk premiär blir det för Christopher Nolans nya thriller den 26 augusti. Det uppger filmbolaget Warner Bros, som nu valt att släppa filmen i cirka 70 länder.

Vissa biografer i USA kommer få visa filmen från den 3 september, men en bredare release där kan dröja. Allt beror så klart på den kris som USA befinner sig mitt i med smittspridning.

Vi hoppas att det här kommer leda till att fler filmer nu kan börja få biopremiär, som vi väntat på under sommaren. Mulan är ett sådant exempel. Den filmens premiär verkar dock mer hänga på hur Kina väljer att acceptera den. Just nu befinner sig Kina och USA i en infekterad konflikt som sprider sig till allt från ambassader till kultur.

Filmen Tenet har en budget på nära 2 miljarder kronor och därför börjar filmbolaget bli lite lätt stressade över att den inte fått premiär än. Kompromissen att släppa filmen på olika datum i USA är inte optimal, men det var bästa valet av flera dåliga alternativ.

Än finns det tid för ytterligare förseningar, men låt oss hoppas att det här är den sista nyheten vi hör om premiären för Tenet.

Lämna ett svar