Recensioner

The Wrestler

Randy “The Ram” Robinson (Mickey Rourke) är den gamle wrestlaren som vägrar ge upp den sinande karriären. På 80-talet var han den stora stjärnan. Idag är han fortfarande igenkänd av fans men kraften och stjärnstatusen är som bortblåst.

Betyg 4/5

Han fortsätter att kämpa på mot alla odds trots att inkomsterna är låga och knappt betalar hyran. Men han älskar wrestling över allt annat.

Snart är det dags för ett jubileum som ska föra fram honom i rampljuset igen. Vad skulle en sportfilm vara utan ett försök till comeback?

Något familjeliv har han inte, dottern har han ignorerat och det är bara i ringen han känner sig hemma. Randys möten med kvinnor blir till klockrena illustrationer av vad som gått snett i hans liv.

En recension av Aronofskys The Wrestler utan att nämna hur enastående Mickey Rourke är i den här filmen existerar väl antagligen inte. Oscarstatyetten bör så klart hamna i hans händer. Övriga karaktärer är kanske inte så väl utvecklade men skådespelarnas insatser är oklanderliga.

Även om man inte är det minsta intresserad av den här sporten blir dramat The Wrestler till ett starkt och gripande porträtt om en man som nedblodad och trasig försöker resa sig upp på nio.

Regi: Darren Aronofsky
Skådespelare: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood
Längd: 115 min
Svensk biopremiär: 2009-02-13

Senast uppdaterad 9 mars, 2023.

Mer
The Whale
Se trailern för Aronofskys The Whale med Brendan Fraser

Nu har trailern släppts för Darren Aronofskys The Whale med Brendan Fraser i huvudrollen.

The Whale
The Whale

En tillbakadragen engelsklärare som lider av svår fetma gör ett sista försök att återknyta kontakten med sin tonårsdotter.

Black Swan
Black Swan

BLACK SWAN regisseras av fl erfaldigt prisbelönta Darren Aronofsky som tidigare gjort bl.a. ”The Wrestler” och ”Requiem for a dream”. Läs mer

Requiem for a dream

Sara är änka och lever ett trist och innehållslöst liv tills hon plötsligt får möjligheten att vara med på TV. Läs mer

Publicerades