Filmnyheter

Tusenbröders fortsättning blir biofilm

Tusenbröder
Den 10 mars kommer Tusenbröder – Återkomsten få biopremiär över hela landet, med Ola Rapace i huvudrollen.

TV-serien slutade med att Hoffas stulna flyktbåt exploderade – nu får vi den spännande upplösningen av den publik- och kritikerrosade serien på bio. TUSENBRÖDER – ÅTERKOMSTEN regisseras av Erik Leijonborg, som även har regisserat de tidigare säsongerna för TV.

Hoffa flyter iland i Estland, efter att hans stulna flyktbåt har exploderat. Han försöker börja ett nytt liv där, men längtan efter familjen blir för stor och han bestämmer sig för att försöka ta sig tillbaka till Sverige. Nu börjar hans tuffa kamp för att ta sig hem till sin familj. En familj som gått vidare i livet och som dessutom tror att han är död. Det underlättar ju inte heller att han har ett förflutet som fängelserymling och före detta bankrånare.

-TUSENBRÖDER har varit något utöver det vanliga. Därför måste också slutet bli något extra. Att göra finalen till en långfilm är ett sätt att bjuda publiken på något mer, säger Daniel Alfredson, programchef Drama SVT Fiktion.

Precis som i TV-serien spelar Ola Rapace huvudrollen som Hoffa. Han fick sitt stora genombrott i Lukas Moodyssons film “Tillsammans”. På senare tid har vi sett Rapace som polisen Stefan Lindman i Wallanderfilmerna mot Krister Henriksson och Johanna Sällström. I övriga roller ser vi Jakob Eklund, Jacob Ericksson, Danilo Bejarano, Anja Lundqvist, Marika Lindström, Katarina Ewerlöf, Magnus Krepper, Allan Svensson m fl.

Tusenbröder – Återkomsten

Lämna ett svar