Filmnyheter

Twilight-regissör spelar in film med Noomi Rapace och Ola Rapace

Twilight-regissören Catherine Hardwicke kommer att regissera filmen om en av Sveriges mest omskrivna och skandalomsusade kärlekspar; Anita Lindblom och Bosse Högberg. Noomi Rapace och Ola Rapace ska spela huvudrollerna.

Inspelningen kommer att gå igång hösten 2011 i Stockholm, med planerad biopremiär vintern 2012.

Catherine Hardwicke har bl a regisserat publiksuccén ”Twilight”, med Kristen Stewart och Robert Pattinson.

– Jag blev förälskad i manuset – det kastar oss in i svensk 60-tals kändiskultur i technicolor, en värld där namn är viktigare än personlighet. Inspirerad av en sann historia – den vilde, karismatiske boxare Bosse Högberg och den glamorösa popdivan Anita Lindblom, som delade ett omättligt beroende av berömmelse.

– Vi följer Bosse in i ringen där han kämpar med näbbar och klor för att överleva, Anita på scenen när hon förför Sverige, och deras liv tillsammans där de krockar med den svenska staten, förklarar Hardwicke.

– Den hårda, fantastiska Noomi Rapace och övertygande skådespelaren, Ola Rapace, som har boxats i fyra år för denna roll, är en dynamisk kombination – en regissör dröm, säger Catherine Hardwicke.

Senast såg vi Noomi Rapace och Ola Rapace i Pernilla August prisbelönade publiksuccé ”Svinalängorna”. Noomi Rapace fick sitt stora nordiska och internationella genombrott med Millennium-filmerna och är nu närmaste aktuell i Hollywood filmen ”Sherlock Holmes – A Game of Shadows”.

– Detta har varit ett drömprojekt för oss från allra första början. Vi har utvecklat det i flera år tillsammans med manusförfattaren Peter Birro som skrivit ett fantastisk manus på en historia där verkligheten överträffar dikten. Dessutom har vi återigen får nöjet att arbeta med två av Sveriges mest spännande skådespelare – Noomi Rapace och Ola Rapace – och med en så renomerad och passionerad regissör som Catherine Hardwicke känner vi att detta kommer att bli en otroligt rafflande resa, säger Helena Danielsson, producent på Hepp Film.

Mer
Ruben Östlund. Foto: Tobias Henriksson
Ingen Oscar för Ruben Östlund och Triangle of Sadness

Det blev som väntat ingen Oscarstatyett för Ruben Östlund och högoddsaren Triangle of Sadness. Filmen var nominerad i hela tre Läs mer

Oscarsvinnarna 2023
Alla Oscarsvinnarna 2023

Här hittar du vår lista på alla Oscarsvinnarna på galan 2023. Svenska Triangle of Sadness av regissören Ruben Östlund var Läs mer

mest sålda köpfilm 2022
Topp 3: Mest köpta och hyrda filmerna 2022

Representanter för både internationella och nordiska filmbolag trotsade onsdagens snöstorm och samlades i Bonnierhuset på Sveavägen i Stockholm för SF Läs mer

Innan, nu och då

Sent 60-tal. Nana kan inte fly från sitt förflutna. Fattig, med familjen förlorad i Väst-Javakriget, gifter hon sig igen för Läs mer

Infinity Pool
Infinity pool

På ett isolerat hotell, njuter James (Alexander Skarsgård) och Em (Cleopatra Coleman) av den ultimate semestern.

Oscarsgalan tv 2023
Så här sänds Oscarsgalan 2023 på TV och online i Sverige

Komikern Jimmy Kimmel är värd för årets Oscarsgala. Det är den 95:e galan som hålls. Du kan se galan på Läs mer

Lämna ett svar