Filmnyheter

Twilight-regissör spelar in film med Noomi Rapace och Ola Rapace

Twilight-regissören Catherine Hardwicke kommer att regissera filmen om en av Sveriges mest omskrivna och skandalomsusade kärlekspar; Anita Lindblom och Bosse Högberg. Noomi Rapace och Ola Rapace ska spela huvudrollerna.

Inspelningen kommer att gå igång hösten 2011 i Stockholm, med planerad biopremiär vintern 2012.

Catherine Hardwicke har bl a regisserat publiksuccén ”Twilight”, med Kristen Stewart och Robert Pattinson.

– Jag blev förälskad i manuset – det kastar oss in i svensk 60-tals kändiskultur i technicolor, en värld där namn är viktigare än personlighet. Inspirerad av en sann historia – den vilde, karismatiske boxare Bosse Högberg och den glamorösa popdivan Anita Lindblom, som delade ett omättligt beroende av berömmelse.

– Vi följer Bosse in i ringen där han kämpar med näbbar och klor för att överleva, Anita på scenen när hon förför Sverige, och deras liv tillsammans där de krockar med den svenska staten, förklarar Hardwicke.

– Den hårda, fantastiska Noomi Rapace och övertygande skådespelaren, Ola Rapace, som har boxats i fyra år för denna roll, är en dynamisk kombination – en regissör dröm, säger Catherine Hardwicke.

Senast såg vi Noomi Rapace och Ola Rapace i Pernilla August prisbelönade publiksuccé ”Svinalängorna”. Noomi Rapace fick sitt stora nordiska och internationella genombrott med Millennium-filmerna och är nu närmaste aktuell i Hollywood filmen ”Sherlock Holmes – A Game of Shadows”.

– Detta har varit ett drömprojekt för oss från allra första början. Vi har utvecklat det i flera år tillsammans med manusförfattaren Peter Birro som skrivit ett fantastisk manus på en historia där verkligheten överträffar dikten. Dessutom har vi återigen får nöjet att arbeta med två av Sveriges mest spännande skådespelare – Noomi Rapace och Ola Rapace – och med en så renomerad och passionerad regissör som Catherine Hardwicke känner vi att detta kommer att bli en otroligt rafflande resa, säger Helena Danielsson, producent på Hepp Film.

Lämna ett svar