gravity-tyngdlos

Högt svävande planer blev verklighet nyligen. I samband med lanseringen av Oscarsbelönade Gravity på Blu-ray™ fick fans möjlighet att se filmen i tyngdlöst tillstånd.

Gravity bjuder på fantastiska specialeffekter, något som Warner Home Entertainment ville förstärka inför lanseringen. Fans bjöds in att se Gravity i 3D, liggandes i floatingtanker för att ge en känsla av att sväva tyngdlöst i rymden. Tanken är fylld med kroppstempererat vatten som har en väldigt hög salthalt – något som gör det svårt för kroppen att veta om den är över eller under vattenytan. Hjärnan uppfattar då detta flytande tillstånd som viktlöst, precis som i rymden – fast lite blötare.

Filmen belönades med 7 statyetter under Oscarsgalan, bland annat för bästa regissör, bästa visuella effekter och bästa filmredigering.

I Gravity får vi följa Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden. Med sig har hon den erfarna astronauten Matt Kowalsky (George Clooney) som gör sin sista rymdresa innan pensionen. Rymdfärjan som de reser med förstörs och Stone och Kowalsky glider ut i rymden. De omfamnas av mörker, tystnaden skvallrar om att all kommunikation med jorden brutits. För varje andetag försvinner deras syre samtidigt som rädslan sakta övergår i panik

Gravity släpps på Blu-Ray TM, DVD och Digitalt den 5 mars. 3 timmar exklusivt bonusmaterial tar dig bakom kulisserna.