Filmnyheter, Topp

Anna Odells film Återträffen uttagen till Venedig Filmfestival

Foto: Jonas Jorneberg

Anna Odells långfilmsdebut Återträffen har blivit uttagen till årets filmfestival i Venedig, där den kommer att delta i kritikerveckan. Kritikerveckan är en prestigefull sidosektion i Venedig. Sju debutfilmer från hela världen väljs ut för att tävla om priset Lion of the Future och 100 000 USD.

Anna Odell fick stor uppmärksamhet för sitt examensarbete på Konstfack; Okänd kvinna 2009-349701.

AnnaiRegiI Återträffen bjuder Anna Odell in oss till en klassåterträff 20 år efter att eleverna slutat grundskolan och gått skilda vägar. Feststämningen kommer dock av sig då gamla konflikter kommer upp till ytan, och sanningar ifrågasätts. En rannsakan av ledarskap och styrande hierarkier tar sin början och ger oss ett skakande samtidsdrama.

– Vilken bekräftelse, otroligt roligt och spännande! Underbart att få komma till Venedig efter den långa utmanande resa som det varit för oss alla inblandade att göra filmen. Det hade jag aldrig kunnat tro när jag började skissa på idén till Återträffen, säger Anna Odell.

Filmfestivalen i Venedig pågår 28 augusti till 7 september. Förra året visades och vann Gabriela Pichlers Äta sova dö i kritikerveckan och året dessförinnan Svinalängorna av Pernilla August. Urvalet till Venedigs officiella sektioner presenteras senare denna vecka.

Lämna ett svar