Filmnyheter

Avatar har redan spelat in 1,7 miljarder!

Trots snökaos i både USA och Europa har filmen AVATAR spelat in makalösa 1.7 miljarder kronor vilket överträffar bl.a. samtliga ”Sagan om Ringen”-filmerna och är den bästa öppningen någonsin för en film som inte är en uppföljare eller baserad på en känd förlaga.

James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. AVATAR tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta strid för vad han egentligen tror på.

Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully (Sam Worthington) skickas till Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

James Cameron är visionären bakom filmer som ”Titanic”, ”Terminator” och ”Aliens” och har med AVATAR skapat en banbrytande filmupplevelse. I rollerna ser vi Sam Worthington (”Terminator Salvation”), Zoe Saldana (”Star Trek”) och Sigourney Weaver.

[tags]film, avatar[/tags] DN, SvD, SvD

Lämna ett svar