Stockholms Filmfestival

Fyra filmer klara för Stockholm Filmfestival

Stockholms Filmfestival firar 20 år i höst. Namnet på några av filmerna som visas släpptes idag.

Fish Tank

Fish Tank Brittisk coming of age i samma tradition som This is England. Andrea Arnold blandar i sin andra film dröm och realism, och berättar trovärdigt med hjälp av nya skådespelartalanger som Kierston Wareing och Michael Fassbender, som vann priset för Bästa skådespelare på Stockholms filmfestival 2008, för sin roll i ”Hunger”. ”Fish Tank” vann Juryns pris i Cannes tidigare i år. Andrea Arnold har tidigare gjort Red Road och kortfilmen ”Wasp”, som både vann Bästa kortfilm på Stockholms filmfestival och en Oscar i samma kategori.

Precious: Based on the novel ”Push” by Sapphire Lee Daniels starka drama om 16-åriga Precious är på samma gång nattsvart och hoppfull, och lämnar ingen oberörd. Filmen är baserad på performancepoeten och författaren Sapphires omdiskuterade debutroman som med kompromisslös ärlighet skildrar Precious uppväxt i Harlem, kantad av misshandel, incest och fattigdom. Filmen blev en stor publikfavorit i både Sundance och Cannes, och i rollerna ser vi bland andra Lenny Kravitz och Mariah Carey.

The Maid I år fortsätter satsningen på filmer från Latinamerika. Först ut är prisade chilenska komedin ”The Maid” av Sebastián Silva som ställer frågan om vad som händer med en hushållerska efter över 20 år i samma familj. Skruvad humor blandas med en klaustrofobisk inblick i ett klassamhälle där alla är någons hemhjälp.

Humpday Två straighta collegepolare bestämmer sig på en fest för att spela in en amatörporrfilm tillsammans, som ett konstprojekt. Det är startskottet för Lynn Sheltons bromance-komedi, som ställer frågan om hur långt en vänskap kan gå innan den behöver definieras om. Huvudrollerna spelas av Mark Duplass (Baghead) och Joshua Leonard (The Blair Witch Project).

[tags]film, stockholm filmfestival[/tags]

Senast uppdaterad 1 september, 2009.

Lämna ett svar