Filmnyheter, Stockholms Filmfestival

Gratis utomhusbio i Stockholm

Nu visas gratis utomhusbio i Stockholm. Stockholms filmfestival intar Drakenbergsparken i Tantolunden på Söder under fem kvällar för att visa fem kritikerrosade filmer, helt gratis för alla som vill komma.

Babel
Babel

I år har varje kväll sin egen värd som bjuder på allt från magdans till ballongsläpp och mängder av cowboyhattar.

Filmerna startar kl 21.00 när mörkret faller men redan från kl 19.00 fylls parken av filmälskare och picknickkorgar. På plats finns mat och popcorn till försäljning och det bjuds även på myntate och dryck.

Onsdagen den 15 augusti – Sommarbio inleds av filmkritikern Nils Petter Sundgren som presenterar filmen Babel av Alejandro González Iñárritu. Kvällens värd, Egyptiska Ambassadens Turistbyrå, har både bjudning och försäljning av Egyptiska specialiteter i sitt tält. Dessutom bjuds publiken på magdans innan filmen. Kvällens film är från 15 år.

Torsdagen den 16 augusti – Kvällens film är Priscilla – öknens drottning av Stephan Elliot som presenteras av chefredaktören och programledaren Ola Lindholm. Kvällens värd, J-Store, visar kortfilmer skapade av barn och unga som deltagit i Stockholms filmfestival Junior. De unga filmskaparna finns på plats för att presentera sina filmer. Kvällens film är från 11 år.

Fredagen den 17 augusti – Easy Rider av Dennis Hopper visas och presenteras av ståuppkomikern Petra Mede. Kvällens värd, TCM (Turner Classic Movies), anordnar ett gigantiskt ballongsläpp tillsammans med publiken då femtonhundra ballonger ska segla över söder. Kvällens film är från 15 år.

Lördagen den 18 augusti – Skådespelerskan Marika Lagercrantz presenterar Den skyddande himlen av Bernardo Bertolucci. Kvällens värd är Arla som bjuder på islatte och ger även en present till de första besökarna. Kvällens film är från 11 år.

Söndagen den 19 augusti – Sommarbio avslutas med Den gode, den onde, den fule av Sergio Leone som presenteras av komikern och skådespelerskan Zinat Al Sadat Pirzadeh. Kvällens värd, HP, fotograferar publiken som får med sig ett Sommarbiominne hem. HP delar även ut cowboyhattar till publiken. Kvällens film är från 15 år.

[tags]film, stockholm, utomhusbio, babel, stockholms filmfestival, gratis[/tags]

Lämna ett svar