Filmnyheter

Hypnotisören blir film

Succéromanen Hypnotisören av Lars Kepler ska filmatiseras.

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander AhndorilLars Kepler, som är en pseudonym för författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, kom ut med Hypnotisören 2009 och boken blev snabbt en bästsäljare, inte bara i Sverige utan även internationellt. Den har hitintills sålts till över 30 länder.

Hypnotisören är den första boken i en planerad serie med huvudkaraktären Kriminalinspektör Joona Linna. Den andra boken i serien kommer ut i Sverige juli 2010. SF har option på att filmatisera även de kommande böckerna i serien.

– Det snabba och suggestiva tempot i riktigt spännande filmer är den största inspirationskällan för oss som Lars Kepler. Bara tanken på att Hypnotisören ska filmatiseras gör oss både lyckliga och förväntansfulla, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

– Hypnotisören är en väldigt spännande och filmiskt berättad historia med mycket nerv som har förutsättningar att bli en fantastisk film. Vi är båda glada och stolta att författarduon har valt oss som samarbetspartners i det här projektet, säger Tobias Lennér, Sverigechef för SF.

Mer om filmen: Hypnotisören

[tags]film, hypnotisören[/tags] DN om nyheten

Lämna ett svar