Filmnyheter

Johan Renck regisserar Adam Sandler

Johan Renck

Johan Renck under inspelningen av Breaking Bad. Foto: Irmin Wehmeier

Svenske regissören Johan Renck (Chernobyl) ska regissera en filmatisering av en tjeckisk science-fiction roman. I huvudrollen får vi se Adam Sandler.

Boken från 2017 heter Spaceman of Bohemia och är skriven av Jaroslav Kalfar. Filmen har inte fått något titel än. Handlingen i korthet:

En tjeckisk astronaut ska undersöka ett mystiskt rymd damm i närheten av Venus. Under den 8 månader långa resan kämpar han mot ensamheten och ett äktenskap som håller på att falla isär. Allt förändras när han blir vän med en gigantisk talande spindel. Det är möjligtvis bara en manifestering av hans mentala tillstånd.

Adam Sandler är just nu aktuell i komedin Hubie Halloween, som visas på Netflix.

Under den tidigare musikkarriären gick Renck under artistnamnet Stakka Bo. Efter det följde en mycket framgångsrik karriär som musikvideoregissör. Som långfilmsregissör har det varit med mer blandat resultat. I och med den hyllade HBO-serien Chernobyl fick Johan Renck sitt stora internationella genombrott som filmregissör. Men han har också tidigare regisserat avsnitt av Breaking Bad och Vikings.

Lämna ett svar