Filmnyheter, Topp

Kay Pollak filmar uppföljare till Så som i himmelen

Så som i Himmelen får en fristående uppföljare när Kay Pollak nu filmar igen.

I dagarna börjar inspelningen av hans nya film, Så ock på jorden, en livsbejakande berättelse om människorna i Ljusåker, om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor.

I rollerna ser vi bland andra Frida Hallgren, Niklas Falk, Lennart Jähkel och André Sjöberg samt nytillskottet Maria Sid.

Filmen är en fristående fortsättning på publik- och kritikersuccén Så som i Himmelen från 2004. Filmen sågs av 1 434 198 biobesökare i Sverige och såldes till över 40 länder. Stora delar av teamet framför och bakom kameran möts igen när inspelningen börjar i Luleå och Boden. All musik till filmen skrivs av multimusikern Ale Möller.

Så som i Himmelen blev det senaste decenniets största svenska bioframgång och nominerades till åtta Guldbaggar och en Oscar. I Så ock på jorden (med manus av Carin Pollak och Kay Pollak) möter vi människorna i Ljusåker, efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, dött och lämnat dem. Kvar står också hans livs kärlek Lena, som väntar hans barn.

– Lena älskar svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ”ja” till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka, berättar Kay Pollak. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt provocerande för etablissemanget och vänner av ordning. Det blir allt tydligare för både Lena och byborna att det inte finns någon mer revolutionerande kraft än dans och musik.

Så ock på jorden spelas in i trakterna kring Boden och Luleå under våren och sommaren 2014.

Filmen har planerad biopremiär hösten 2015.

Lämna ett svar