Filmnyheter

Nya svenska skräckfilmen Karusell spelas in på Liseberg

Helix Liseberg

Helix åkattraktion på Liseberg i Göteborg. © Foto: Stefan Karlberg

Produktionsbolaget bakom biosuccén FEED, Scandinavian Content Group, har påbörjat inspelningen av en ny skräckfilm med titeln KARUSELL. Den utspelar sig på Liseberg efter stängningsdags. I rollerna ser vi bl a Wilma Lidén, Omar Rudberg (Young Royals), Amanda Lindh, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus och Ludvig Deltin.

Vi vill fortsätta producera kommersiell och kvalitativ genrefilm. Med Liseberg som spelplats får vi också ett extra värde i och med att det är en miljö som de allra flesta har en varm relation till. Det är dessutom en miljö som lånar sig alldeles ypperligt till just skräckfilm.

Hans Engholm, VD på SCG

För regin står Simon Sandquist, som tidigare gjort Den Osynlige, Possession samt den Oscar-nominerade kortfilmen Victor.

Detta är ett projekt som passar mycket bra ihop med vad vi önskar att uppnå med vår halloweensäsong. Halloween på Liseberg har vuxit i popularitet för varje år och nu utökar vi upplevelsen genom att vår park blir spelplats för en riktigt spännande och läskig film.

Robert Arvidsson, kommersiell chef på Liseberg

KARUSELL har biopremiär i oktober 2023 och Nordisk Film distribuerar. Detta är den andra filmen i ett nytt samarbete mellan Nordisk Film och Scandinavian Content Group.

FEED gav oss alla svar vi behövde. Det finns en ung publik som gillar svensk genrefilm. Vi ser fram emot att lansera KARUSELL på bio och vågar lova att den kommer att kasta omkull bilden av nöjesparken som bara en härlig plats full av skratt.

Rasmus Krogh, VP Acquisitions på Nordisk Film

Synopsis: Parkvärden Fiona får i uppdrag att ta hand om några före detta vänner som vunnit en exklusiv privat smygpremiär av halloween på Liseberg. En hel natt, helt ensamma på den tomma parken. Men sockervadd, härliga åk och mängder av skratt övergår snart i något helt annan, då de inser att de inte är ensamma i parken. Och drömnatten förvandlas snabbt till en sann mardröm.

Senast uppdaterad 8 december, 2022.

  1. själviska tomten

    min kompis är kär i omar

Lämna ett svar