Filmnyheter

Pojken med guldbyxorna blir långfilm av Ella Lemhagen

Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 blir långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skriver manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare där vi får återse huvudpersonen Mats komma över ett par guldbyxor som ger honom oändligt med pengar.

Nu står det klart att det blir Ella Lemhagen som regisserar och även skriver manus till Pojken med Guldbyxorna, som beräknas ha biopremiär vintern 2014.

– Ett absolut drömprojekt. Jag såg ju själv tv-serien när det begav sig och även nu med mina barn som älskar den. Det fina med Pojken med Guldbyxorna är att den är så universell och trots att den skrevs för över 40 år sen är historien lika aktuell idag, säger Ella Lemhagen.

Sommarlovet har just börjat och Mats är en helt vanlig kille, precis som alla andra. Men när han hittar ett par byxor som visar sig innehålla obegränsat mycket pengar förändras allt! Helt plötsligt står världen för hans fötter och Mats kan nu uppfylla alla sina drömmar.

Men när Mats inser att han börjat missbruka makten som kommer med de obegränsade pengarna, börjar Mats istället hjälpa hemlösa, och andra mindre lyckligt lottade, till ett bättre liv. Samtidigt har mäktiga krafter i många år letat efter de mytomspunna Guldbyxorna och när de spårar upp byxorna blir Mats pappa, Torkel, kidnappad. Då det också visar sig att pengarna i byxorna i själva verket kommer från olika bankvalv har Mats nu även polisen efter sig. Så utan hjälp från någon annan än sina vänner David och Livli måste nu Mats rädda Torkel och ställa allt till rätta innan det är för sent.

Läs mer om filmen Pojken med guldbyxorna

Lämna ett svar