Filmnyheter

Ronnie Sandahls fotbollsfilm Tigrar tävlar i Asien

Tigrar

Erik Enge i filmen Tigrar. Fotograf/Källa: Marek Wieser / Black Spark Film & TV

Ronnie Sandahls Tigrar får sin världspremiär på Busan International Film Festival i Sydkorea, Asiens största och mest prestigefyllda filmfestival. Filmen visas inom tävlan i sektionen Flash Forward. Sektionen lyfter fram filmer av nya internationella regissörer.

Tigrar är skriven och regisserad av Ronnie Sandahl, baserad på Martin Bengtssons självbiografiska roman I skuggan av San Siro som utkom 2007.

– Det blir spännande att äntligen låta Tigrar möta en internationell publik. Nu när coronan ställde in vår planerade medverkan i Cannes är jag jätteglad att Tigrar istället får sin världspremiär på Asiens största filmfestival. 

regissören och manusförfattaren Ronnie Sandahl

För Martin har det aldrig funnits några alternativ. Han ska bli fotbollsproffs till varje pris. När han säljs till en italiensk storklubb är han uppfylld av att vinna. Men drömmen förvandlas snabbt till en iskall mardröm. Ensam i ett nytt land, omgiven av stenhård konkurrens där hans lagkamrater vill se honom misslyckas handlar det inte längre om vinst och förlust. Det handlar om liv eller död i en värld där allt och alla kan köpas för pengar.

Mer
Bamse och världens minsta äventyr
Bamse och världens minsta äventyr

Hela Bamsefamiljen har fest på ängen, men Krösus har andra planer. Och när Nalle-Maja får i sig XYZ-saft, blir pytteliten Läs mer

Miraklet i Gullspång
Miraklet i Gullspång får premiär i New York

Maria Fredrikssons dokumentär Miraklet i Gullspång kommer få världspremiär i tävlan på filmfestivalen Tribeca Festival i New York.

Ett sista race film
Ett sista race

Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Läs mer

Konferensen
Mats Strandbergs Konferensen blir film

Idag offentliggjorde Netflix sitt nya filmprojekt, den blodiga komedin Konferensen, baserad på romanen med samma namn av Mats Strandberg. För regi Läs mer

Ett hus byggt av skärvor
Sverige – Danmark 3-2 inför årets Oscarsgala

Ruben Östlund brukar ju gilla att pika våra bröder på andra sidan sundet och hävda att dansk film inte är Läs mer

Exodus
Göteborg Film Festival invigs med Exodus

Den 27 januari invigs Göteborg Film Festival med världspremiären av Abbe Hassans drama Exodus.