Guldbaggegalan

Sissela Kyle leder Guldbaggegalan igen

Sissela Kyle blir konferencier på nästa Guldbaggegala, som äger rum måndagen den 21 januari 2008. Hon ledde även galan 2007.

– Jag är väldigt glad och hedrad att bli tillfrågad. Det är framförallt kul att få se så mycket svensk film och lustfyllt att jobba i ett redaktionellt sammanhang.

– Väl på plats var det roligt att möta publiken, som var så öppen och glad, jag hade hört att det kunde vara tvärtom, säger Sissela Kyle.

Sissela Kyle har nyligen släppt en dvd, som består av hennes greatest hits. Någon Guldbagge har ännu inte tilldelats Sissela men hon har bland annat vunnit Guldmasken fyra gånger och även belönats med Povel Ramels Karamelodiktstipendium.

– Efter den senaste succén ville vi absolut ha Sissela Kyle som konferencier igen. Sissela är Sveriges roligaste och smartaste kvinna och vi är oerhört glada att hon vill jobba med oss igen, säger Cissi Elwin, VD på Svenska Filminstitutet.

På lördag är Sissela Kyle gäst hos Babben Larsson i Babben & Co, som sänds i SVT1 kl 20.00.

Var Guldbaggegalan kommer att äga rum meddelas senare. Galan har under senare år alternerat mellan Stockholm och Göteborg. 2007 hölls galan på Cirkus i Stockholm.

Skarsgård utser nästa års Guldbaggevinnare

[tags]film, sissela kyle, cissi elwin, sfi, svt, guldbaggegalan, filmgalan[/tags]

  1. hej jag såg den inte jag vill se alla filmer gratis och jag ska betala till er fimti öre vill ni eller inte

Lämna ett svar