Filmnyheter

Stort asiatiskt filmpris till svensk film

Till det som är vackert
Till det som är vackert har tilldelats pris för bästa film under Pusan Filmfestival i Sydkorea.

Till det som är vackert, tilldelas priset för bästa film i den internationella tävlingen Flash Forward på Pusan International Film Festival. Filmen är regisserad av Lisa Langseth och huvudrollerna spelas av Alicia Vikander och Samuel Fröler. Lisa Langseth tar ikväll personligen emot priset – som är ett av Asiens främsta filmpris och inkluderar en prissumma på 20 000 dollar – vid en utomhusceremoni i Pusan, Sydkorea med en publik bestående av 5 000 personer.

Filmens regissör Lisa Langseth

Filmens regissör Lisa Langseth

Filmen handlar om 20-åriga förortstjejen Katarina, som när hon snubblar över ett klipp med Mozarts Requiem på Youtube blir besatt av den klassiska musiken och gör en kulturell klassresa som inkluderar passion, hat, makthierarkier, utanförskap och revansch. Filmen utspelar sig stora delar i Göteborgs konserthus.

Manuset är skrivet av Lisa Langseth (foto intill) och är inspirerat av hennes teaterpjäs Den älskade, som spelades på Dramatens Elverket med Noomi Rapace.

– Jag är djupt hedrad av detta fina pris. Det betyder så mycket för mig och alla som jobbat med filmen, säger Lisa Langseth.

(DN, SvD)

Lämna ett svar