Filmnyheter

Super-Charlie av Camilla Läckberg blir film

Super-Charlie

Camilla Läckberg, som skrivit Super-Charlie. Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckbergs böcker om superhjälte-bebisen Charlie blir animerad 3d-film. Jon Holmberg som tidigare bland annat skapat flera Sune-filmer regisserar Super-Charlie.

2011 dök en ny karaktär upp i Camilla Läckbergs värld, Super-Charlie. En barnboksdebut om en bebis med krafter utöver de vanliga. Totalt finns 12 fristående böcker i serien som getts ut i över 1 miljon exemplar bara i Sverige.

Jag är så glad för att Super-Charlie ska få liv på den vita duken som svensk superhjältefilm. Super-Charlie och hans familj ligger mig varmt om hjärtat och det kommer att bli superhärligt att få se honom på biografer runt om i landet. 

Camilla Läckberg

Wille är 10 år och älskar superhjältar. Han skall just bli storebror till en (nästan) helt vanlig bebis, Charlie. En bebis som råkar få superkrafter vid födseln. Wille inser att han inte längre kommer vara familjens självklara centrum om detta uppdagas. SUPER-CHARLIE är en animerad actionkomedi med Sveriges enda eller åtminstone minsta superhjälte.

Animationen görs av danska animationsstudion A.film och svenska Slugger Film.

Filmen planeras ha premiär på biografer över hela landet till julen 2024.

Mer
Succén Sune vs Sune får uppföljare

Det blir en uppföljare till “Sune vs Sune”. Efter succén som fjolårets mest sedda svenska film med över 450 000 biobesök, Läs mer

Sune vs. Sune

Sune är hemma från skolan de första dagarna i mellanstadiet. När han kommer tillbaka är hans plats upptagen av en Läs mer

Lämna ett svar