Filmnyheter

Svenska Calender Girls tävlar på Sundance

Calender Girls film

Sundance filmfestival har i dag släppt programmet och en svensk dokumentärfilm visas på den prestigefyllda festivalen i Park City, Utah. Maria Loohufvud och Love Martinsens film Calendar Girls får sin världspremiär i sektionen World Cinema Documentary Competition.

Regissörerna Maria Loohufvud och Love Martinsen följer dansgruppen Calendar Girls som uppträder i kyrkor, på partyn och äldreboende, utklädda till enhörningar och zombier. Det är en coming-of-old-age film om Floridas mest hängivna dansgrupp för kvinnor över 60 år. Calendar Girls är en färgstark dansdokumentär om att synas och bli sedd och att hitta sig själv och sitt sammanhang, innan det är för sent.

– Vi är såklart otroligt glada! Filmen betyder oerhört mycket för oss och det har varit en väldigt lustfull och utvecklande process. Vi är så tacksamma att modiga Calendar Girls delat med sig av sina liv och svettats och dansat med oss på parkeringsplatser, stränder och i skönhetssalonger. Vi märker att filmen fyller ett tomrum, att det finns ett stort behov av att se äldre kvinnor skildras på film. Det är därför extra glädjande att filmen nu får de bästa förutsättningarna för att nå ut över hela världen! säger Maria Loohufvud.

Kommande upplaga av Sundance filmfestival i Park City, Utah blir den 40:e i ordningen och äger rum mellan 20 och 30 januari 2022.

Dela

Lämna ett svar