Recensioner

Fler festivalfilmer recenserade

Candy - Stockholm Filmfestival
Igår skrev vi vad vi tyckte om 10 av festivalens filmer, nu kommer fler recensioner. Idag bland annat för Candy (fotot ovan), Jonestown: The Life And Death Of Peoples Temple, Renaissance och Oskuld.

Candy
Candy handlar om något mer beroendeframkallande än godis, droger. Konstnären Candy är tillsammans med den unge poeten Dan. Tillsammans kämpar paret på olika sätt för att överleva på små resurser. Starka skådespelarprestationer med Heath Ledger i spetsen räddar filmen från ett lägre betyg. Candy är en ganska förutsägbar och dyster film som inte påverkar så stark som den borde ha gjort. (Betyg: 3-)

Jonestown: The Life And Death Of Peoples Temple
Intressant dokumentär om en tragedi inom en religiös sekt på 70-talet. 913 människor begick självmord tillsammans, på uppdrag av sin pastor Jim Jones. Det här är berättelsen om vad som ledde fram till den ofattbara händelsen. Regissören har fått tillgång till unikt videomaterial inifrån sekten och har intervjuat de få överlevande. Skrämmande tidsdokument över en era som trodde att det var möjligt att skapa himmelriket på jorden. (Betyg: 3+)

Renaissance
Renaissance
Sjukt snygg animerad svart-vit film som utspelar sig i ett futuristiskt Paris år 2054. Den kvinnliga forskaren Ilona kidnappas. Hennes arbetsgivare ger i uppdrag till Karas (Daniel Craig) att finna henne. Tyvärr är filmen ganska krävande, med en enformig dialog. Mot slutet får man som åskådare dock sin belöning för mödan. Renaissance är sevärd främst för att den är så snygg. (Betyg: 3+)

Oskuld
Oskuld
Detta hyllade amerikanska drama handlar om en 14-årig latinotjej som blir med barn. Det sker extra olyckligt inför en viktig traditionell fest i hennes ära som hålls när flickor fyller 15 år, den sk Quinceañera. Emily Rios gör en fantastisk debut (no pun intended) som Magdalena. Här återfinns kommentarer kring religion, sex och starka traditioner. Filmen Oskuld är bra, men inte så fantastisk som dess rykte gör gällande. Lite för tillrättalagd och publikfriande. Oskuld vann publikpriset och Grand Jury award vid Sundance filmfestival. (Betyg: 3)

Vi återkommer snart med fler filmrecensioner, då bland annat Aronofskys nya film The Fountain och independentkomedin Little Miss Sunshine med Steve Carell.

Läs 10 festivalrecensioner som vi publicerade igår.

[tags]film, filmfestivalen, stockholm filmfestival, stockholms filmfestival, oskuld[/tags]

Lämna ett svar